AYKAN UMUT

AYKAN UMUT

ReFLEXion

Ontdek hoe digitale mode, storytelling en virtuele identiteiten creativiteit naar nieuwe hoogten tilt. Deze expositie toont een selectie ontwerpers die op een unieke manier en uitzonderlijk vakmanschap gebruik maken van de allernieuwste technologieën om de grenzen van creativiteit te verleggen. 

Aykan Umut (°1975, Gent – België) is een beeldend kunstenaar die oorspronkelijk is opgeleid als ambachtelijk animatie kunstenaar en zich heeft ontwikkeld tot een gevestigde digitale producer en kunstenaar. Als moderne creatieve geest heeft hij door de jaren heen een sterke visie op beeldvorming ontwikkeld. Het afgelopen decennium heeft hij zijn creatieve touch verleend aan talloze merken en samenwerkingen doordrenkt met streetculture en muziek, zoals Glenfiddich, Moncler Genius en Swizz Beatz.

De recente technologische innovaties, met name kunstmatige intelligentie en het concept van tokenisering, hebben nieuwe mogelijkheden voor de kunstenaar geopend en hem uitgedaagd om zijn autonome artistieke praktijk naar een hoger niveau te tillen. Deze op technologie gebaseerde hulpmiddelen stellen hem in staat nieuwe vormen en visuele concepten te creëren die al lange tijd in zijn hoofd spelen. Muziek en street culture hebben niet alleen zijn vroege, vaak in opdracht gemaakte werken beïnvloed; deze invloeden spelen een nog belangrijkere rol in zijn huidige autonome werk. Als een “prompt” curator van zijn eigen geest gebruikt de kunstenaar AI-tools als een uitvoerend assistent voor zijn huidige lopende series. Beelden die te complex zijn om in de fysieke wereld te ensceneren, kunnen nu eindelijk tot leven worden gebracht met behulp van deze nieuwe reeks generatieve open-source tools. Net als in de echte wereld draait het proces om vallen en opstaan, testen, creëren, hercreëren en verfijnen van het artistieke concept, wat resulteert in esthetisch aantrekkelijke stukken.

Als een artistiek verhalenverteller, betrokken en gepassioneerd door AI-technologie, creëert Aykan zijn persoonlijke mixed-reality verhalen. Personages met een doordringende blik nodigen het publiek op bijna hypnotische wijze uit om zich in te laten met het kunstwerk, deze nieuwe fictieve wereld te betreden, de tijd stil te laten staan en de realiteit even te vergeten.

@ai_kanumut

Brousse

Brousse | Kunstlaan 18, 3500 Hasselt | Privacyverklaring

Website by Digitong  Website by DIgitong

0