reFLEXion — VERNISSAGE

Juni en juli staan bij Brousse in het teken van mode en technologie. Van 7 juni tot 12 juli zetten we een nieuwe expo op poten, gericht op digitale toepassingen in mode. Naast de tentoonstelling organiseren we dan ook een workshop en talks gelinkt aan de expo, en uiteraard maken ook de vertrouwde concepten zoals Brousse Off, Brousse Club en Brousse Table deel uit van de programmatie. Kortom, een rijkelijk gevuld programma!

De tentoonstelling reFLEXion gaat van start met een vernissage op vrijdag 7 juni. Welkom vanaf 19u!

— Wat mag ik nu exact verwachten van de vernissage?
• Een introductie tot reFLEXion door curator Ann Claes van Masjien
• Probeer zelf AR-filters uit via Instagram, Snapchat of TikTok met Sarah Mayer
• Zet een VR bril op en beleef de performance Mirrored Dwellers van Artificial Intelligems in een virtuele wereld
• Tom van der Borght licht het gebruik van artificiële intelligentie in zijn werk toe
• Start om 19u.
• Muziek door Speedboat Willie

— En wie zijn nu exact de deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling?
Tom van der Borght: een Belgische kunstenaar en modeontwerper, die werkt op het snijvlak van mode, beeldende kunst en performance om een totaal en hyperpersoonlijk universum te creëren, gebouwd op een solide basis van kunsthistorisch onderzoek en door gebruik te maken van AI.
• ‘Crafting digital narratives in fashion’ toont het werk van Angelescu Studio, Assaf Reeb & Digital Fashion Archive, AV0LVE, Aykan Umut, Studio Vergult en 0xVIZION. Elk gebruiken ze een andere technologie of beeldtaal om mode tot leven te laten komen.
Sarah Mayer toont hoe ze met Swords Studio augmented reality filters crëert die uitblinken in creativiteit en oog voor detail.
• ‘Let’s get Phygital’ door PXL MAD, London College of Fashion en EKA (Eesti Kunstiakadeemia) onderzoekt hoe hedendaagse sieraden kunnen bestaan in een digitale/niet-fysieke vorm. Scan QR-codes doorheen Brousse en test de AR-juwelen zelf uit.
Artificial Intelligems: een experimenteel & interdisciplinair collectief dat werkt op de grens tussen juweelontwerp, grafisch ontwerp, muziek, XR performance, dans, data science & machine learning.

— Oké, en wie cureerde dit kunstprogramma?
De curator van het kunstprogramma ‘reFLEXion’ is niemand minder dan Ann Claes, mede-oprichter van Masjien, het agency voor mode, duurzaamheid en technologie. Ann is een techno-optimist pur sang en al even actief in mode en technologie. Recent was ze bijvoorbeeld nog curator van de Flanders Technology & Innovation festivals in Hasselt en Antwerpen. Daarnaast is ze ook columnist voor de Tijd, co-founder van de digital fashion brand MUTANI en drijvende kracht achter WEB32, de Belgische web3 movement.

Other upcoming events

Brousse

Brousse | Kunstlaan 18, 3500 Hasselt

Website by Digitong  Website by DIgitong

0