reFLEXion — Talk met Web3 en Generation Z Alpha

26 juni – 19u
Tickets – 15 euro pp

PROGRAMMA: 

  • Introductie tot web3, digital identities en metaverse door Ann Claes
  • Gen ZAlpha, connecting with the next micro-generation –  rise of the virtual natives door Maarten Leyts. 
  • Introductie tot web3, digital identities en metaverse door Ann Claes

 

Wat is het gedecentraliseerde web? Web3 maakt gebruik van blockchain-technologie, waardoor peer-to-peer-transacties worden vergemakkelijkt en de afhankelijkheid van tussenpersonen wordt geëlimineerd. Terwijl we Web3 verkennen, zullen we het potentieel ervan ontdekken om een ​​revolutie teweeg te brengen in verschillende industrieën. 

Van virtuele concerten en meeslepende game-ervaringen tot virtueel onroerend goed en digitale mode: de metaverse biedt eindeloze mogelijkheden voor socialisatie, entertainment en commercie. 

Digitale identiteiten, iedereen heeft er een.  Hoe kunnen we deze beheren, uitbreiden en ontwikkelen in overeenstemming met de steeds veranderende kansen en uitdagingen om ons heen?  Tijdens deze presentatie bespreken we strategieën voor het implementeren van deze technologieën en verkennen we praktijkvoorbeelden die hun transformatieve potentieel aantonen.

Te veel modewoorden, laten we het samen opsplitsen.  Ga met ons mee terwijl we de deuren naar de toekomst van de digitale wereld openen. Er is geen voorafgaande ervaring of achtergrond nodig; breng gewoon een open geest en een gezonde dosis nieuwsgierigheid met zich mee.

Ann is mede-oprichter van MASJIEN – het bureau voor mode, duurzaamheid en technologie – waar ze consultancy, keynotes en projectmanagement aanbiedt rond innovatie in de mode-industrie.  Ann is ook medeoprichter van de web3-beweging in België: WEB32 en richtte digitaal modenetwerk MUTANI mee op in 2021. Ze is een techno-optimist en houdt ervan mensen en ideeën met elkaar te verbinden, zodat één plus één drie wordt.

Ann is ook de curator van reFLEXion, de lopende expo bij Brousse, waar deze talk perfect in kadert.

Gen ZAlpha, connecting with the next micro-generation –  rise of the virtual natives by Maarten Leyts. 

Generatiedenken vormt, bij juist gebruik, een solide raamwerk voor succesvolle marketing- en productinnovatie. Generation ZAlpha, zoals geïntroduceerd door Maarten Leyts, behandelt de microgeneratie van kinderen geboren tussen 2008 en 2013, zich bevindend op het grensvlak tussen Generatie Z, de digital natives, en Generatie Alpha, de kinderen die zijn opgegroeid met de iPad. Zijn boek beschrijft de (in)betweens; zij zijn niet langer kinderen maar nog geen tieners, en groeien op te midden van de pandemie. Gen ZAlpha maakte de gezondheidscrisis door tijdens hun vroege adolescentie, een fase van aanzienlijke fysieke, psychologische en sociale veranderingen, waarin ouders plotseling vanuit huis werkten, tal van (financiële) onzekerheden opdoken en online lessen en activiteiten de norm werden. Virtuele speeltuinen als Minecraft, Fortnite en Roblox werden de plekken voor sociale interactie.

De indrukken van de pandemie beïnvloeden mede hoe Generation ZAlpha naar de toekomst kijkt en welke verwachtingen zij hebben op het gebied van leren, shoppen en ontspanning.
ZAlphas zijn de virtual natives , jongeren die tijdens de pandemie technologie omarmden als faciliteerder voor hun productiviteit en creativiteit. Ze groeien op met Anime en K-Pop, Metaverses, XR, QR, hologrammen, virtuele mensen, AI, en informeren en ontspannen zich via Kidfluencers en Kidpreneurs op Youtube, TikTok, Snapchat en Instagram.

Het werk brengt een schat aan informatie voor iedereen die Gen Z, ZAlpha en Alpha beter wil begrijpen, bereiken en betrekken. Ze vormen een omvangrijke en wereldwijd gezien de best opgeleide generatie ooit, zijn co-creatief, mondiaal en inclusief, klimaatactivistisch en technologisch procreatief. Generation ZAlpha, connecting with the next microgeneration biedt een aanzienlijke hoeveelheid informatie voor merken, bedrijven, retailers en onderwijsinstellingen die inzicht willen krijgen in de voortdurend veranderende jongerencultuur en evoluerende mediavoorkeuren.

Other upcoming events

Brousse

Brousse | Kunstlaan 18, 3500 Hasselt

Website by Digitong  Website by DIgitong

0